sobota, 11 marca 2017

Duszone skrzydełka z wątróbką i pieczarkami.

Czasem a nawet często w prostocie jest największa siła. To danie jest tak samo dobre jak i proste.


Składniki:
  • 8 skrzydełek
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 30-40 dag pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku



Skrzydełka rozcinamy na części (ja lotki wyrzucam). Wątróbkę oczyszczamy z ewentualnych błonek, żyłek...itp. Skrzydełka i wątróbkę myjemy i UWAGA nie osuszamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy skrzydełka z każdej strony na złoto. Trochę będzie nam pryskało ale to niestety jest minus przyrządzania tej potrawy.
Gdy skrzydełka są już złote na patelnię dodajemy wątróbkę i obrane pieczarki. Całość solimy, posypujemy pieprzem, dodajemy masło i przykrywamy pokrywą. Zmniejszamy ogień na minimum i dusimy potrawę ok 45 min.


Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...