sobota, 6 grudnia 2014

Sos kremowo-cytrynowy

Uwielbiam ryby i uwielbiam sałatki. Dziś pokarzę Wam sos który idealnie nadaje się zarówno do ryb jak i do sałaty, i co najważniejsze zawiera moje ulubione 2 składniki-czosnek i cytrynę w mega ilościach. Przepis znalazłam na blogu Eat-Live-Laugh. Wykonanie jest banalne i bardzo szybkie a efekt zaskakuje świeżością, nieziemskim aromatem i smakiem. 


Składniki:

  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1 cała główka czosnku przeciśnięta przez praskę
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1/4 szklanki oleju z oliwek 
  • 1/4 szklanki gęstego jogurtu typu "grecki"
  • sól, pieprz
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sos możemy przechowywać do 3-4 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.
Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...