niedziela, 31 sierpnia 2014

Brownie z malinami

Bardzo proste i szybkie ciasto które najlepiej zrobić dzień wcześniej przed podaniem bo najlepiej smakuje mocno schłodzone.


Składniki: 

  • 30 dag gorzkiej czekolady (3 tabliczki)
  • 20 dag masła
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 14 dag mąki
  • 5 dag kakao
  • 20 dag malin



Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy pokrojone masło i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników.
Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy po jednym jajku ciągle mieszając. Dodajemy mąkę i kakao, dokładnie mieszamy. Dodajemy połowę malin i bardzo delikatnie mieszamy.
Foremkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Pieczemy 30 min w temperaturze 170 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i schładzamy w lodówce.



Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...