niedziela, 18 maja 2014

Potrawka z gęsich żołądków

Tym razem potrawka jest z żołądków gęsich ale pyszna jest również z kurzych.



Składniki:
  • 0,5 kg żołądków gęsich
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka pasty pomidorowej
  • sól 
  • pieprz
  • oliwa
Żołądki myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, przestudzamy i kroimy w paski.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na oliwie podsmażamy cebulę i pieczarki, dodajemy pokrojone żołądki. Przesmażamy przez chwilę. Dodajemy koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze przez 10-15 min.


Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...