sobota, 24 maja 2014

Chutney z rabarbaru

Przepis na to danie znalazłam kiedyś w odmętach internetu. Idealnie Pasuje do glinowanego  camemberta.


Składniki:
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • gałązka świeżego tymianku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy do smażenia
Cebulę i rabarbar kroimy bardzo drobno. Na rozgrzanej oliwie najpierw szklimy cebulę a później wrzucamy rabarbar, zioła i cukier. Smażymy cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Na końcu dodajemy musztardę, solimy i pieprzymy.
Chutnej studzimy i podajemy do serów.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...