niedziela, 27 kwietnia 2014

Zebra

Co by tu na szybko??? Ciasto robi się prawie samo :) 10 min i do piekarnika.


Składniki:
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki kakao
  • niepełna szklanka wody
  • kilka kropel olejku śmietankowego
Jajka miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia, wodę i olejek śmietankowy. Miksujemy. Powstałe ciasto dzielimy na 2 mniej więcej równe części. Do jednej z nich dodajemy kakao.
Dużą tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy na środek formy na zmianę po 3 łyżki. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 35-45 min.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...