niedziela, 6 kwietnia 2014

Rukola i szpinak w roli głównej.

Sałatka na którą przepis dostałam od J. i J. (tęsknię już za Wami).
Połączenie składników daje zaskakujący efekt.



Składniki:
  • opakowanie świeżych liści szpinaku
  • opakowanie rukoli
  • garść ziaren słonecznika
  • spakowanie boczku (Morliny)
  • 5-6 szt. suszonych pomidorów z oliwy
  • 1/2 kostki sera feta
  • opakowanie czosnkowych Bake Rolls
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki śmietany (ew. jogurtu naturalnego)
  • 3 łyżki majonezu
  • kilka sztuk pomidorków koktajlowych


Sałatę i szpinak dobrze umyjcie i odwirujcie z wody. Bekon pokrójcie w paski i usmażcie, potem odsączcie z tłuszczu. Słonecznik uprażcie delikatnie na suchej patelni. Pomidory odsączcie i pokrójcie w paski a fetę w kostkę. Bake Rollsy pokruszcie na drobniejsze kawałki.
Połączcie śmietanę, majonez i przeciśnięty czosnek tworząc sos.
Wszystkie składniki połączcie ze sobą w ostatniej chwili, tuż przed podaniem polewając sosem. Udekorujcie kilkoma pomidorkami koktajlowymi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...