niedziela, 27 kwietnia 2014

Chińska zupa

Chińska zupa prawie ekspresowa ;). Prosta w wykonaniu i aromatyczna.


Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • opakowanie mieszanki chińskiej mrożonej
  • 6 szklanek bulionu drobiowego
  • 4 łyżki oleju
  • pół opakowania grzybów moon
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowany imbir
  • przyprawa 5 smaków
  • makaron sojowy lub ryżowy
Grzyby moon zalewamy wrzątkiem. Jak zmiękną kroimy w paski.
Pierś z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na złoto na oleju. Podsmażamy też przez chwilę mrożone warzywa. Do bulionu dodajemy podsmażone mięso, warzywa i grzyby. Gotujemy 5-10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą pięciu smaków, imbirem i obficie zalewamy sosem sojowym. Gotujemy
 jeszcze przez chwilę. Podajemy z makaronem sojowym bądź ryżowym.


 
Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...